קורות חיים- איך עושים את זה?

כתיבת קורות חיים, אינה משימה טכנית בלבד, מטרתה לפתוח לך דלת, לתת לך הזדמנות להציע את עצמך לתפקיד, מעוניין לעשות זאת נכון ולהגדיל את סיכוייך? תוכל לקרוא כאן את ההנחיות לכתיבה נכונה ויעילה יניב שמואלי

קורות חיים- איך עושים את זה?

כתיבת קורות חיים

בכתיבת קורות חיים עליך לזכור כי המסמך אינו אמור לשקף את כל מה שעשית בחיים. מסמך קורות החיים הוא מסמך שיווקי שבאמצעותו תשיג את המשרה הבאה שלך.

לכן, ראשית עליך לכתוב מהי המטרה התעסוקתית שלך, כלומר: מהי המשרה שאליה אתה מכוון על פי הקריטריונים הבאים: ידע שצברת עד עתה דרך ניסיון תעסוקתי והשכלה; נטייה אישית - מה אתה אוהב ורוצה לעשות; התנאים המתאימים ליישום הידע והנטייה - למשל היקף משרה, מיקום גאוגרפי, ציפיות שכר ועוד.

דגשים ואופן הכתיבה:

לאחר הגדרת המטרה התעסוקתית התמקד בסוג המשרה שאתה מחפש ומכאן תתחיל בכתיבת קורות החיים:

רלוונטיות

מתוך הניסיון שלך הדְגש את הפרטים וההיבטים הרלוונטיים יותר למשרה שאתה מחפש. המעט בפרטים אחרים שרלוונטיים פחות ואולי הם אף חסמים להשגת המשרה המצופה.

התאמה לסוגי המשרות השונות

חשוב שתתמקד ותדע לאיזו משרה אתה מכוון, אך במקביל כדאי שתיערך לחלופה תעסוקתית שיכולה להיות רלוונטית ושתענה גם היא על רוב הצרכים שלך. ברוב המקרים חלופה זו תהיה קרובה למטרתך התעסוקתית העיקרית, אך יש מקרים שבהם היא תהיה שונה עד כדי הצורך לכתוב קורות חיים נוספים, אשר יהיו ממוקדים יותר לחלופה התעסוקתית.

סדר הכתיבה

בסדר הכתיבה נכון יהיה לציין את הפרטים האישיים בראש העמוד. לאחר מכן ברוב המקרים צריך לפרט את ההשכלה, בתנאי שהיא תומכת במטרה התעסוקתית. אם לדוגמה, הניסיון התעסוקתי שלך רלוונטי יותר מההשכלה עבור המשרה שאתה מחפש, חשוב לציין קודם לכול אותו ורק לאחר מכן את ההשכלה.

דוגמאות והישגים

חשוב להמחיש בתוכן הדברים את העשייה שלך, וכן כדאי שהכתיבה לא תהיה יבשה מדי. לשם כך תן דוגמאות וציין הישגים שהושגו במשרות השונות כדי שתתקבל אינדיקציה ברורה באשר להצלחתך בתפקידים השונים.

מילות מפתח

יש להשתמש במילים נפוצות הרלוונטיות לתחום העיסוק. כך יהיה קל יותר לגורם המגייס לאתר אותך, מכיוון שלָרוב משתמשים המגייסים במנועי חיפוש המאתרים על פי מילות מפתח.

עיצוב המסמך

חשוב לעצב את קורות החיים בצורה ברורה לקריאה, רצוי בעמוד אחד. חשוֹב תמיד על הקורא שבצד השני: הוא מקדיש שניות ספורות לקריאה ראשונית של קורות החיים ולכן המסמך צריך להיות ברור ונגיש לקריאה מהירה. הדגש כותרות. כתוב בעיצוב אחיד ובפונט ברור. אל תשתמש בפונטים זעירים מדי כדי לדחוס יותר לקורות החיים. אל תרחיב מדי והשתדל לא לכתוב מילים מיותרות. התמקד בפרטים שישווקו אותך בצורה הנכונה כדי להשיג את המשרה המבוקשת. אחרי הכול בדוק היטב את טקסט קורות החיים בטרם תתחיל לשולחו למעסיקים. טעויות כתיב או חוסר סדר בעיצוב או בכתיבה יגרמו לרושם ראשוני גרוע שיכול למנוע ממך להגיע לתפקיד הבא שלך. השתמש בקובץ 'וורד' מכיוון שהוא נגיש יותר לתוכנות החיפוש של המגייסים.

מכתב מקדים

אפשר לצרף מכתב מקדים לקורות החיים. המכתב אינו הכרחי ואינו חלק ישיר של קורות החיים. מדובר בעמוד קצר הנשלח ביחד עם קורות החיים, ובו ניתן לפנות באופן ישיר ואישי אל המגייס ולכלול מידע שלא נמצא לו מקום בקורות החיים. המכתב המקדים עשוי לכלול את הסיבות שבגללן אתה מעוניין בתפקיד, או תיאור קצר המסביר מדוע דווקא אתה מתאים לאייש את המשרה.

התאמה למציאות

מעל לכול, חשוב שקורות החיים ישווקו אותך בצורה הטובה ביותר. מטרת מסמך קורות החיים היא לאפשר לך להגיע לריאיון העבודה המיוחל, ולכן חשוב שתהיה הלימה בין המסמך לבין היכולות שלך בפועל - שלא יהיה פער בין תיאור קורות החיים שהמגייס מקבל לבין מי שהוא יפגוש בעת הריאיון וכמובן שלא תהיה הפרזה של הכישורים או היכולות שלך.

לסיכום, קורות החיים הם כלי להשגת המטרה התעסוקתית. זו צריכה להיות ברורה ומוגדרת למחפש התעסוקה כדי שיוכל לשווק את עצמו בצורה הטובה ביותר ולמצוא את המשרה המתאימה. תכנית 'תעסוקתי' מסייעת לך במיקוד מטרתך התעסוקתית על פי הפרמטרים של ידע, נטייה ותנאים. עוד מסייעת התכנית בבירור החסמים המונעים את השגת המטרה, בניסוח ובכתיבת קורות החיים ובבניית תכנית עבודה אישית לשיווק עצמי נכון עד להשגת המשרה הבאה שלך. כל זאת בתהליך פרטני, בתמיכה ובהדרכה של יועץ תעסוקה אישי.

וכשזה לא עובד?

כאשר קורות החיים אינם משיגים את המטרה ולמרות שליחתם לעשרות ואפילו מאות משרות, התוצאה המיוחלת אינה מגיעה, אנחנו יודעים כי הפתרון, אינו טכני ולאו דוקא קשור לניסוח או עיצוב המסמך, בעזרת הנחיה אישית אנחנו נוכל לסייע לך לזהות את מוקד הקושי ולמצוא את הפתרונות המתאימים לך.

לכן אם אתה מרגיש תקוע, זה הזמן לקבל סיוע.   

 

מאמרים נוספים בנושא

כוחו של הידע

כוחו של הידע

ידע הוא מרכיב מרכזי בתעסוקה שלך, הוא נרכש ותוכל לצבור אותו, על ידי רכישת השכלה, ובאופן בלתי פורמאלי - מתוך נסיונך המקצועי. איזה ידע אנחנו רוכשים בחיינו? ומה עושים כאשר הידע המקצועי שרכשנו כבר אינו רלוונטי?

מאת שמוליק רביד ועינת דנינו
המפתח: שינוי עמדה

המפתח: שינוי עמדה

כל כך הרבה משאבים מושקעים בצמצום האבטלה, מה הם הקשיים האמיתיים ומדוע במקרים רבים זה פשוט לא עובד? מה פספסנו?

מאת רונית שי